Jesper Juul, Familieterapeut

Fordi de er både til hænderne, til hjertet, til hjernen, til øjnene, til benene, til maven, til fantasien, til fællesskabet, til forældrene og lige til at lege med!

SHUFFLEbook er geniale fordi de skal bruges af mindst to, hvor begge er lige aktive.

Med SHUFFLEbook er døren på få sekunder åbnet til den voksnes fortid og til barnets nutid og på få minutter er der også fri adgang til naturen, sangglæden, samtalerne, historiefortællingen og hittepåsomheden.

Slut med træge, uinspirerede forældre og børn, der bare keeeder sig. Vi SHUFFLER da bare! Sørg for at bedsteforældrene også har et sæt!

Jeg er vild med SHUFFLEbook, fordi de også kan læses uden, at man kender bogstaverne og fordi deres oplæg til interaktivitet er så direkte uden at låse opmærksomheden på en monitor. Her er det hjernen, der klikker – ikke musen.

God legeglæde fra …

Jesper Juul
Familieterapeut

Læs mere om Jesper Juul på: Jesper Juul

 

 

Lola Jensen, Familievejleder

Har lige modtaget SHUFFLEbook materialer, og sidder nu med en masse klare, glade kort uden unødig støj, men fulde af farver og liv, der giver de umiddelbare spørgsmål fra barnet og mulighed for ligeså umiddelbare svar tilbage fra den voksne.

Kortene lægger ikke op til kunstige, stort og forkromet opsatte læringsplaner, bare ægte ærlig jordforbunden samværsmulighed. Og hvorfor er det lige, at netop det føles så godt? Fordi det giver den ægte fællesskabsfølelse og naturlige læring, som i øvrigt har det med at sætte sig bedre i barnets hukommelse.

Og midt i en tid, hvor de elektroniske medier og især iPad med leg og læringsspil til de mindste er en vinder i forhold til salgsantal, ja så bliver en garvet familievejleder så dejligt gammeldags glad over at sidde med noget ”ægte” materiale i hånden.

SHUFFLEbook er testet sammen med to af børnebørnene, storesøster på 3 år og lillesøster på 11⁄2 år, og har den kvalitet, at det kan bruges til os alle tre trods aldersforskellen. For mens storesøster spurgte til kortene og valgte sang, tegning og muslingehalskæde (vi måtte en tur til stranden og hente dem), så kunne lillesøster sidde med andre kort og æskerne, som hun fandt rigtig interessante. Vi var derved sammen om den samme ting, ret svært ellers at finde materialer der kan præstere det med så små piger i den alder.

Med kortene i hånden, tænkte jeg også på de mange slidte, gråbrune mapper med trykte sange, som er den daglige sangbogsinspiration i mange daginstitutioner, hvor disse glade, farverige og kraftige kort må give en hel anden inspiration og oplevelses/sanggenkendelighed, når dagens tegning/aktivitet/sang skal vælges.

Vi skal ikke fornægte fremtidens teknologiske udvikling og muligheder, men dejligt var det at sidde med en følelse af fortidens fællesskabsmulighed i hånden sammen med SHUFFLEbook.

Godt gået og modigt i en tid, hvor alt andet skal være digitalt.

Lola Jensen
Familievejleder

Læs mere om Lola Jensen på: www.lolajensen.dk